fbpx
Direct naar de inhoud.
BEL 085 016 07 81

De impact van Greenledwalls

Bij Greenledwalls vinden we het belangrijk om te ondernemen vanuit de impact die we willen maken met ons bedrijf. Impact gaat verder waar de financiële resultaten stoppen, en is het effect van een bedrijf op mens, milieu en economie.

Door deze manier van ondernemen, realiseren we naast financieel rendement ook sociaal maatschappelijke waarde.

Impact op de Sustainable Development Goals

Om deze sociaal maatschappelijke waarde te realiseren, hebben we drie impact doelstellingen geformuleerd, waar we met alles wat we doen direct aan bijdragen.

 1. Snelwegreclame in Nederland verduurzamen.
 2. Lokaal ondernemerschap in de buurt van Greenledwalls ondersteunen.
 3. De realisatie van duurzame doelstellingen versnellen door samenwerking met overheden en goede doelen.

Onze impact doelstellingen hebben we gekoppeld aan een aantal Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De SDG’s hebben de grootste problemen van de 21ste eeuw in kaart gebracht en dienen als agenda om deze aan te pakken. Door actief aan de realisatie van de SDG’s bij te dragen, wil Greenledwalls onderdeel van de oplossing van deze problemen zijn.

SDG 8 Greenledwalls
SDG 13 Greenledwalls
SDG 17 Greenledwalls

Snelwegreclame in Nederland verduurzamen

De ochtend- en avondspits op de Nederlandse snelwegen is samen goed voor meer dan vijf miljoen auto’s. Met zo’n bereik is het dus logisch dat er geadverteerd wordt langs de snelweg. Maar de manier waarop er geadverteerd wordt, is dat vaak niet.

Veel snelwegreclame wordt namelijk gedaan via billboards, lichtmasten en (houten) borden of doeken langs de snelweg. Deze informatiedragers hebben een relatief korte levensduur en moeten veelal vervangen worden wanneer er een nieuwe advertentie op geplaatst wordt.

Kortom, op het gebied van duurzaamheid zijn er flinke stappen die we kunnen en moeten maken binnen de snelwegreclame. En daar zijn we bij Greenledwalls alvast mee begonnen!

 • Bij ons adverteer je energieneutraal op een LED-scherm van 100 vierkante meter, dankzij de 400 zonnepanelen naast de mast.
Energieneutraal adverteren Greenledwalls
 • De verlichting van het scherm bestaat uit heel veel kleine LED lampjes. Dit zijn de allerzuinigste lampen op de markt en van alle lichtbronnen het minst vervuilend voor de horizon.

Vergeleken met gebruikelijke snelwegreclame (een reclamedoek verlicht met grote schijnwerpers), vervuilt onze mast de horizon ‘s nachts minstens 60% minder. Een reclamedoek met grote schijnwerpers straalt namelijk minimaal 20,000 lumen (lichtsterkte) uit. Onze mast daarentegen straalt maximaal 8,000 lumen uit.

 • We gebruiken in de bouw van de Greenledwalls Cortenstaal, ook wel weervast staal genoemd. Door de natuurlijke roestlaag die zich op het staal vormt kan het alle soorten weer aan, is het 100% onderhoudsvrij én gaat het tot acht keer langer mee dan gewoon staal. Ook is het relatief makkelijk om te smelten en vervolgens her te gebruiken, omdat er geen chemische beschermingslagen overheen zitten.

SDG 13: Klimaatactie

Met ons doel om de snelwegreclame in Nederland te verduurzamen draagt Greenledwalls direct bij aan de realisatie van SDG 13: Klimaatactie. Doordat met onze masten energieneutraal geadverteerd kan worden, wordt de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van snelwegreclame namelijk flink verminderd.

SDG 13 Greenledwalls

Lokaal ondernemerschap in de buurt van Greenledwalls ondersteunen

Wij willen er niet alleen zijn voor de grote partijen die langs de snelweg willen adverteren. Integendeel! Wij vinden het minstens zo belangrijk om het adverteren toegankelijk te maken voor lokale ondernemers gevestigd in de buurt van onze masten. 

Om ervoor te zorgen dat regionale ondernemers gemakkelijk kunnen adverteren ondernemen we verschillende activiteiten:

 • We hebben een laagdrempelig online portaal ontwikkeld waarmee iedereen op een eenvoudige manier advertenties kan boeken, die een kwartier later al zichtbaar kunnen zijn! 

Wil je weten hoe advertenties boeken precies werkt, wat het kost en wat je ervoor krijgt? Bekijk dan het portaal.

 • We zijn actief lid van verschillende MKB verenigingen in de regio Assen om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor de lokale ondernemers. Zo zijn we onder andere partner van Theater de Kolk, het Drents Museum en Ondernemend Assen. Ook sportverenigingen in de regio dragen we een warm hart toe, we zijn namelijk businesspartner van Donar, Lycurgus en Voetbalvereniging ACV!
 • Op het moment zijn we druk bezig om een app te ontwikkelen waarmee je nóg makkelijker advertenties voor op de masten kunt boeken, rechtstreeks vanaf je telefoon. Deze zal tegelijkertijd met een interessante kortingsactie live gaan. Houd ons dus in de gaten!

SDG 8: Waardig werk en economische groei

Doordat we ons focussen op het aanmoedigen van de groei van lokale kleine en middelgrote ondernemingen, dragen we bij aan de realisatie van SDG 8: Waardig werk en economische groei. Zoals onze directeur Paolo al eens zei:

‘’We hebben net zo graag 20 leuke lokale ondernemers op de mast als fulltime één grote partij. Lokale en regionale partijen zijn dus net zo goed welkom als grote nationale partijen, wat zich weerspiegelt in onze lagere prijzen.’’

De realisatie van duurzame doelstellingen versnellen door samenwerking met overheden en goede doelen

De realisatie van de SDG’s zal op wereldwijd niveau alleen succesvol zijn als bedrijven, overheden, kennisinstellingen en soortgelijke instellingen bereid zijn met elkaar samen te werken. Wij dragen hier graag aan bij en zoeken altijd naar mogelijkheden om samen te werken, want: ‘’Alleen ga je sneller, samen kom je verder’’

 • We sponsoren een lokaal goed doel in elke regio waar een mast van ons staat. Het goede doel in de omgeving van Assen en de manier waarop we dat gaan steunen, kondigen we binnenkort aan.
 • Samen met lokale gemeenten zoeken we naar passende oplossingen om duurzame snelwegreclame te integreren. In plaats van een ‘’one size fits all’’ aanpak, gaan we altijd voor een op maat gemaakte aanpak. Zo zoeken we bijvoorbeeld altijd naar de juiste manier om de mast te voeden met de groene energie die op een bepaalde plek het beste op te wekken is.
 • Een belangrijk uitgangspunt bij het plaatsen van de masten is het design, zodat het een toevoeging is aan het landschap van de gemeente waar de mast komt te staan. Dit doen we door bijvoorbeeld gebruik te maken van de Voronoi structuur.

”Voronoi is een wiskundige weergave van celstructuren zoals je die ook in de natuur ziet. De Voronoi geeft een mooie verbinding tussen de high tech van de LED schermen en het respect voor natuur en milieu.’’ – Jan-Willem (architect van Greenledwalls)

Voronoi structuur Greenledwalls

SDG 17: Partnerschap om de doelen te bereiken

Door onze focus op publiek-private en maatschappelijke partnerschappen en gebruik te maken van deze netwerken om de verspreiding van duurzame snelwegreclame te bevorderen, willen we samen met onze partners een zo groot mogelijke steen bijdragen aan de realisatie van de SDG’s waar we ons hard voor maken.

SDG 17 Greenledwalls
Trots op onze samenwerking met:
 • Marco Bakker - klant van Greenledwalls
 • Kunst aan de vaart - klant van Greenledwalls
 • Bloemsma+Faassen - klant van Greenledwalls