fbpx
Direct naar de inhoud.
BEL 085 016 07 81

Over ons

Het grote scherm langs de A28 is niet te missen, de advertenties van 100m² per rijrichting op de gigantische ledschermen ook niet. Maar wie zitten achter deze duurzame constructie? En van wie kwam het idee om de eerste duurzame reclamemast van Nederland op te tuigen? Je leest het op deze pagina.

Niels Vanderveen

“Ik ben dan misschien de clown van het stel, maar ik sta wel altijd open voor een tof marketingidee of gezellig gesprek.”

Paolo Assorgia

“Ik vermaak me uitstekend met de sales en de uitrol van nieuwe masten. Mooi om toekomstdromen werkelijkheid te maken.”

Henk Wijsbeek

“Uiteindelijk ben ik de rustigste van de drie, haha. Aan mij dus de taak om de structuur erin te brengen en de financiën op orde te houden.

De mannen van Greenledwalls

De landmark Greenledwalls is in het leven geroepen door Henk Wijsbeek, Niels Vanderveen en Paolo Assorgia. Drie ondernemende mannen met een totaal andere achtergrond. Henk: “Ik werk al 16 jaar als sportdocent bij de sportopleiding sport & bewegen op het Alfa-college en vanaf 2004 heb ik een tijdje een skischool gehad. Niels was daar kind aan huis.

Niels, ondernemer pur sang, heeft in de afgelopen twintig jaar 23 webwinkels opgebouwd met de focus op slaapcomfort. Als echte netwerker kent hij Paolo al jaren. Paolo: “Ik ben al jaren actief in de ICT, heb hier ook mijn eigen bedrijf in. We verzorgen werkplekinrichting, cloud, hardware en ga zo maar door. Zo leerde ik Niels kennen: in de afgelopen jaren een hoop printers en scherm aan zijn ondernemingen geleverd.”

De binnenstad van Assen

In 2008 en 2009 ging het wat minder met de binnenstad van Assen. Er was veel leegstand en er kwamen maar weinig bezoekers naar de Drentse hoofdstad. Zo kwamen Niels en Henk op het idee om in een aantal lege panden schermen te plaatsen zodat plaatselijk ondernemers daarop konden adverteren. Niels: “Zonde om die lege panden niet te gebruiken, dus Henk en ik vroegen aan Paolo of hij die schermen kon leveren. Zo is Greenledwalls in de basis geboren.”

Van klein naar groot scherm

Met dat als basis kwam in 2016 het idee ter sprake om te onderzoeken of het mogelijk was om een groot billboard langs te weg te plaatsen. “In het westen van het land staan alleen maar van dat soort grote billboards, waarom dan niet in het noorden van het land? De koopkracht rijdt immers dagelijks op de snelweg. Die wil je bereiken met jouw bedrijf door nadruk te leggen op acties en koopavonden.” aldus Paolo.

En zo ging het project van start: van vergunning bij de gemeente tot de juiste bouwbedrijven bij elkaar zoeken. Henk: “Met z’n drieën zijn we zo’n 2,5 jaar bezig geweest met de voorbereiding. Omdat we alle drie ook niet uit de mediascene komen, en dus weinig verstand hadden van de mogelijkheden, was het soms echt een struggle.”

Niels: “We hadden soms echt wel wat engelengeduld nodig. Maar in december 2017 ging het opeens enorm hard en stond de mast binnen drie maanden. Toen hadden we opeens een landmark. Het is letterlijk van niets naar iets gegaan. Daar zijn we behoorlijk trots op!”

Duurzame oplossing

Omdat de gemeente Assen een duurzame wens had zijn de mannen van Greenledwalls, samen met een architect op zoek gegaan naar een duurzame mogelijkheid. Dat maakte dat Greenledwalls de eerste duurzame reclamemast in Nederland.

Paolo: “Dat is wel heel erg gaaf. We vinden het top dat we ondernemers de mogelijkheid kunnen bieden om duurzaam te adverteren, want daar is ontzettend veel vraag naar. Greenledwalls is veel duurzamer dan elke week in een gedrukte krant staan of steeds weer nieuwe posters of banners op (laten) hangen. Plus: bij ons kun je kiezen op welke dag of welke tijd je te zien bent. Zo ben je altijd relevant voor je doelgroep.”

De lokale ondernemer

Met het 100 m²  scherm per rijrichting wil Greenledwalls adverteren vooral mogelijk maken voor de kleine ondernemers. Henk: “We hebben liever 20 leuke ondernemers op de wall dan fulltime één grote partij. Natuurlijk krijgen zij wel de kans, maar de kleine events, de bakker op de hoek, het feestje in de buurt, die zullen bij ons altijd de voorkeur hebben.”

Niels vult aan: “Iedereen heeft het druk en elke dag wel wat te doen: een uitje, een tripje, een ditje, een datje. Juist om leuke unieke bedrijven of evenementen te kunnen promoten langs de rijksweg, de écht goede dingen bij de juiste mensen onder de aandacht brengen, dat is fantastisch.

De ambitie voor de toekomst

Voor de heren van Greenledwalls is het de toekomstdroom om binnen vijf jaar 10 tot 12 reclamemasten door heel Nederland te hebben staan. Niels: “Stiekem zouden we ook wel willen uitbreiden naar het buitenland zoals Noorwegen, Zweden, België en Duitsland. Dit concept kan natuurlijk overal. We hebben alleen een internetverbinding nodig.”

Paolo: “We hebben inderdaad internationale ambities. Het vergt even wat tijd en geduld, maar als alles straks staat is het toch wel echt een jongensdroom die is uitgekomen!”

Paolo, Henk en Niels
Trots op onze samenwerking met:
  • Marco Bakker - klant van Greenledwalls
  • Kunst aan de vaart - klant van Greenledwalls
  • Bloemsma+Faassen - klant van Greenledwalls